Dom Lovret - Župan Zlatko Ževrnja u našem domu

Župan Zlatko Ževrnja u našem domu

Dana 8. prosinca naš Dom je posjetio župan splitsko-dalmatinski gosp. Zlatko Ževrnja, te korisnicima i djelatnicima Doma čestitao božićne blagdane i Novu 2016. godinu uz božićni dar od 10.000 kuna.

Ravnateljica Doma Lovret sestra Mirja  Tabak zahvalila se Županu za posjet, za božićni dar ustanovi, a osobito za skrb SDŽ nad 107 stalnih korisnika na smještaju u ustanovi i 140 onih koji dobivaju pomoć u kući (njegu i ručak) na adresama stanovanja. Dom funkcionira od 1961. god. a od 2001. godine osnivač je Doma Splitsko-dalmatinska županija.

Umirovljenike su također razveselili prigodnim pjesmama i učenici 5a razreda O. Š. Sućidar sa svojom razrednicom, koji su pješice došli u posjet našoj ustanovi i izveli recital “4 svijeće”. Djeca su sami izradili poklon za svakog korisnika pojedinačno, te tako ugrijali srca starijih štićenika ove ustanove. Ravnateljica sestra Mirja je zahvalila svima koji i na ovaj način iskazuju međugeneracijsku solidarnost i ljubav. Za Župana je kazala da je čovjek srca, iznimno socijalno osjetljiv i da ima viziju razvoja županije.

Župan se zahvalio ravnateljici i pohvalio rad vrijedne ustanove, te dodao kako je županija sudjelovala i u financiranju potrebne dokumentacije za natječaj za energetsku obnovu ove zgrade. Izrazio je nadu da će u Fondu za zaštitu okoliša imati razumijevanja.

Gospodin Ževrnja obišao je i nepokretne korisnike Doma među kojima se nalazi i njegova mještanka gđa Milica Ževrnja.