Dom Lovret - volenteri

Redovni volonteri

Naš Dom ima iskustvo dugogodišnjeg volontiranja raznih skupina mladih, djece, pojedinaca. Kao što i jest smisao volontiranja, mladi uče mudrost i životno iskustvo od starijih i pri tom razvijaju socijalnu dimenziju i osjećaj za možebitnu tuđu patnju, usamljenost, odvojenost od vlastitog  doma… Starije ljude mladi osvježavaju svojom mladošću, poletom, željom da im budu blizu i da ih razvesele.

Bogoslovi iz naše bogoslovije redovito dolaze jednom tjedno u posjete našim korisnicima: pomažu im na razne načine, a najviše kroz duhovne razgovore. O Božiću i Uskrsu,  sa svojim rektorom, odgojiteljima i našim duhovnikom don Pavom Medićem, slave prigodno Euharistijsko slavlje i svojim pjevanjem uzveličaju ove najsvečanije trenutke u godini.

Vjerna volonterka i veliki prijatelj našeg Doma je bivša socijalna radnica u našoj ustanovi – gđa Mira Donadini. Sve svoje slobodno vrijeme, a ono je najčešće cjelodnevno, poklanja našim korisnicima. Nepokretne posjećuje, a s pokretnima se druži kroz razgovor, uz dobre filmove, obrađuje razne teme, a kada zasvira na harmoniku, pjesmi i radosti nema kraja.

 


 

U veljači ove godine s. Karolina Bašić započela je održavati s našim korisnicima koji mogu i žele jednom tjedno biblijski sat. Na temelju nedjeljnog evanđelja korisnici s voditeljicom razgovaraju, postavljaju pitanja, razmišljaju, Božjom riječju svoj duh jačaju i bol ublažuju. Susret redovito završi zajedničkom kratkom molitvom.
S našim korisnicima redovito jednom tjedno slave sv. Misu, čitaju i pjevaju mladi iz Marijine legije te zajednice sv. Filipa Nerija. S korisnicima dva puta tjedno mole krunicu gđa Marija Dragičević, gđa Marija Russo.

 


 

Na inicijativu prof. Grozdane Pavletić Adorić, učenici Pomorske škole, raspoređeni u dvije manje skupine, započeli su volontiranje u našem Domu. Zajedno s korisnicima  u sklopu radne terapije izrađuju male rukotvorine, s korisnicima razgovaraju, pomažu im pri šetnji u parku i sl.

 


 

Srednjoškolci iz „Obrtničke škole“ – frizeri i kozmetičari – nekoliko puta kroz godinu, a redovito pred velike blagdane, svoje umijeće i vrijeme dragovoljno daruju našim korisnicima. Radosni su ti susreti, a još radosnija lica naših dama s lijepim frizurama.